Wetenschappelijke onderzoeken, artikelen en presentaties
1. Verzuring door ons voedingpatroon: bestaat het en is het klinisch relevant?
Diet-induced acidosis: is it real and clinically relevant?
2. Hoge bloeddruk door zure voeding
3. Zure voeding als oorzaak van een verhoogd urinezuurgehalte in het bloed
4. Het zuur-base evenwicht: een epigenetische benadering in presentatievorm door Evenwijs
Het zuur-basen evenwicht, epigenetisch benaderd. Oorzakelijke verbanden en behandelmogelijkheden
5. Natriumbicarbonaat verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert verzuring bij mannen
Multiday acute sodium bicarbonate intake improves endurance capacity and reduces acidosis in men
6. Urinezuur als veroorzaker van vele aandoeningen - feiten en controversies
Uric acid as one of the important factors in multifactorial disorders – facts and controversies
7. De effecten van kaliumsuppletie op de bloeddruk
Effects of Oral Potassium on Blood Pressure
8. Behandeling met kaliumbicarbonaat verlaagt de calciumuitstoot en botafbraak bij oudere mannen en vrouwen
9. Voordelen bij het drinken van basisch water bij de behandeling van reflux (brandend maagzuur)
10. Chronische verzuring tast botten aan bij ratten
Effect of chronic metabolic acidosis on bone density and bone architecture in vivo in rats
11. Verzuring van urine verhoogt de kans op blaasontsteking
Human Urinary Composition Controls Antibacterial Activity of Siderocalin
12. Studies en onderzoeken tonen aan dat vandaag de dag minder mineralen in onze voeding zitten dan een aantal decennia geleden.