Hoge bloeddruk

hoge bloeddruk behandelen

In de meeste gevallen van hoge bloeddruk (hypertensie) op middelbare- en hogere leeftijd, wordt dit veroorzaakt door chronische verzuring. Zure afvalstoffen in het bloed maken het bloed dikker van samenstelling waardoor het hart harder moet pompen om zuurstof en voedingsstoffen bij de organen te krijgen. Afhankelijk van waar het lichaam deze zuurresten opslaat, wordt de bloedcirculatie op die plek minder, waardoor een vitaal orgaan niet meer in staat is om genoeg zuurstof en voedingstoffen via het bloed te ontvangen. Het hart moet dus harder gaan pompen om de vitale organen van voldoende zuurstof te voorzien. De bloeddruk gaat hierdoor structureel omhoog. Het herstellen van het zuur-base evenwicht (ontzuren) biedt een lange termijnoplossing voor personen die hun bloeddruk op natuurlijke wijze weer op het normale niveau wensen te brengen.

SYMPTOMEN

  • Troebele blik
  • Moeheid
  • Onrustig, opgejaagd
  • Pijn in het hoofd
  • Korte adem
  • Misselijkheid

Bovenstaand is een korte samenvatting over de aandoening hoge bloeddruk. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van een hoge bloeddruk in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

Om de bloeddruk weer structureel omlaag te brengen is het nodig om het bloed te ontdoen van de restzuren. Door het lichaam actief langere tijd te ontzuren zal het bloed weer zuiverder en dus dunner (minder viscose) van samenstelling worden, waardoor het hart minder hard hoeft te pompen om zuurstof bij de organen te krijgen.

VOORUITZICHTEN

Door het behandelplan te volgen is de kans erg groot dat uw bloed na de hoofdfase (twee maanden) al in druk is verlaagd. Mocht u bloeddrukverlagende medicatie slikken, dan is het wel belangrijk om in samenspraak met uw arts uw medicatie eventueel aan te passen aan de nieuwe situatie. Anders ontstaat de mogelijkheid dat, in geval dat uw bloeddruk is verbeterd, u door het slikken van uw medicatie, deze te ver naar beneden gaat. Om ervoor te zorgen dat op de langere termijn uw bloeddruk niet opnieuw oploopt door verzuring, is het raadzaam om actieve ontzuring op regelmatige basis voor te zetten. Hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het onderstaande behandelplan nog aanvullende producten gebruiken om de kans op een blijvende lage bloeddruk verder te vergroten. Benieuwd naar de ervaringen van mensen met hoge bloeddruk die ook zijn gaan ontzuren?  Deze vindt u onder andere hier.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het bestrijden van hoge bloeddruk. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met veel gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

U kunt onderaan het behandelplan op de pdf-link klikken om het behandelplan uit te printen voor uw eigen referentie of hiermee bijvoorbeeld naar een adviesdrogist bij u in de buurt gaan.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ HOGE BLOEDDRUK

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(2 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag 3 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag Voert afvalzuren af

Bij hoge bloeddruk dient u rekening te houden met een beginfase van 2 weken en een hoofdfase van 2 maanden. Indien na de hoofdfase er nog geen voldoende verbeteringen worden ervaren, dan dient u de hoofdfase nog eens met 2 maanden door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Gecoate basische capsules met bicarbonaat 2 x per dag 1 capsule na de maaltijd Verhoogt de zuurbuffer in het bloed


Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van uw hoge bloeddruk door uw lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar. Met de twee onderstaande functies 'Zoek een adviesdrogist' of 'Online verkrijgbaarheid' kunt u gemakkelijk de beschikbare producten vinden en aanschaffen. De vermeldingen worden nauwkeurig nagelopen door onze stichting om u betrouwbare partijen aan te bevelen. Ook kunt u bij deze partijen om meer informatie en advies vragen.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (020) 262 14 12 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.