Psoriasis

psoriasis behandelen

Naar schatting heeft 2 tot 3% van de wereldbevolking last van de huidaandoening psoriasis. In Nederland en België zijn dat zo’n 625.000 mensen. Psoriasis kan bij iedereen optreden. Het is een huidaandoening waarbij ontstekingen in de huid ontstaan. Bij psoriasis is de vernieuwingscyclus van de huidcellen verstoord. De huidcellen groeien te snel naar boven waardoor een opstapeling van onrijpe hoorncellen ontstaat. Een verstoord zuur-base evenwicht, ofwel verzuring van de huid, ligt dikwijls aan de basis van psoriasis. Een verzuurde huid lokt psoriasis uit en is een voedingsbodem voor ontstekingen. Een zeer doeltreffende behandeling zonder chronische medicatie kan worden bereikt door het zuur-base evenwicht van de huid te herstellen.

SYMPTOMEN

De volgende symptomen kunnen waargenomen worden bij psoriasis:

  • Rode plekken
  • Huidschilfers
  • Jeuk

Bovenstaand is een korte samenvatting over de aandoening psoriasis. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van psoriasis in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

Reguliere behandelmethodes onderdrukken de ontstekingsreacties, maar nemen de oorzaak niet weg. Hierdoor kan psoriasis tijdelijk onderdrukt worden maar nooit helemaal verdwijnen. Door het lichaam actief te ontzuren wordt de oorzaak van psoriasis aangepakt. Door het zuur-base evenwicht in het lichaam te herstellen wordt de huid niet meer overbelast met teveel zuurhoudende afvalstoffen. Het vernieuwingsproces van de huidcellen in de opperhuid normaliseert en de huid kan uiteindelijk herstellen.

VOORUITZICHTEN

Door onderstaand behandelplan te volgen is de kans groot dat u na de hoofdfase (twee maanden) verbeteringen zult ervaren. Hoe meer en beter u het lichaam ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller kan de huid zich weer herstellen. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat de verzuring niet weer terugkomt, hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het behandelplan nog aanvullende producten gebruiken om de kans op een psoriasisvrij leven verder te vergroten.  Benieuwd naar de ervaringen van mensen met de aandoening psoriasis die ook zijn gaan ontzuren? Deze vindt u onder andere hier.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het bestrijden van de aandoening psoriasis. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met vele gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

U kunt onderaan het behandelplan op de pdf-link klikken om het behandelplan uit te printen voor uw eigen referentie of hiermee bijvoorbeeld naar een adviesdrogist bij u in de buurt gaan.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ PSORIASIS

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(2 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basisch badzout 3 keer per week een bad van 30-60 minuten 3 keer per week een bad van 30-60 minuten 1 keer per week een bad van 30-60 minuten Zure afvalstoffen worden door een osmotische druk van binnen naar buiten door de huid afgevoerd
Basische crème 2 maal daags opbrengen 2 maal daags opbrengen 2 maal daags opbrengen Neutraliseert de zure afvalstoffen
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam

Bij psoriasis dient u rekening te houden met een beginfase van twee weken en een hoofdfase van twee maanden. Indien na de hoofdfase nog geen significante verbeteringen ervaren worden, dient u de hoofdfase nog eens een maand door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van urinezuren

Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van uw psoriasis door het lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar. Met de twee onderstaande functies 'Zoek een adviesdrogist' of 'Online verkrijgbaarheid' kunt u gemakkelijk de beschikbare producten vinden en aanschaffen. De vermeldingen worden nauwkeurig nagelopen door onze stichting om u betrouwbare partijen aan te bevelen. Ook kunt u bij deze partijen om meer informatie en advies vragen.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (020) 262 14 12 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.