LEVERVERVETTING
 

artrose behandelingLeververvetting oftewel steatose is het ophopen van vetten in de levercellen waardoor de lever zijn taken steeds minder goed uit kan voeren. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen met een leververvetting. Leververvetting komt veel voor in Westerse landen en is een gevolg van een verzurende leefstijl met te weinig lichaamsbeweging, calorie- en suikerrijke voeding en overmatig alcoholgebruik. Bij ongeveer de helft van alle mensen die dit hebben is overmatig alcoholgebruik de oorzaak van de vetstapeling in de lever. In de andere gevallen spreken we van niet-alcoholische leververvetting (Non Alcoholic Fatty Liver Disease of NAFLD). NAFLD is een verzamelnaam van leveraandoeningen welke aandoeningen beginnen met leververvetting en deze kunnen leiden tot leverontsteking (NASH). NAFLD komt voor bij meer dan 25% van de Nederlandse bevolking. Bij mensen met overgewicht en obesitas is er van 50 tot 100% sprake van leververvetting. Ook bij kinderen is de vervette lever de afgelopen 20 jaar verdubbeld. Als leververvetting geen halt wordt toegeroepen kan dit leiden tot levercirrose en leverkanker.

Leververvetting is een omkeerbaar proces. Dat houdt in dat de vetstapeling in de lever verdwijnt als het lichaam wordt ontzuurd. Daarom is het belangrijk om het zuur-base evenwicht van het lichaam te herstellen door actief te gaan ontzuren. 

SYMPTOMEN

  • Misselijkheid
  • Moeheid
  • Pijn rechts in bovenbuik
  • Algehele malaise
  • Een jeukende huid
  • Geel oogwit (geelzucht)
Bovenstaand is een korte samenvatting over de aandoening leververvetting. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van leververvetting in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

Door het lichaam actief te gaan ontzuren en meer basische voedingsmiddelen te gebruiken kan de lever zich herstellen en kunnen zure afvalstoffen in de lever worden afgevoerd. 

VOORUITZICHTEN

Door onderstaand behandelplan te volgen is de kans groot dat u na de hoofdfase verbeteringen zult ervaren. Hoe meer en hoe beter u het lichaam ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller de vetstapeling in de lever zal verdwijnen. Opbouw van de magnesiumstatus is hierin ook van belang. Magnesiumtekort is onafhankelijk gerelateerd aan leverontsteking (NASH), magnesium is bij tal van stofwisselingsprocessen betrokken. Vervolgens is het belangrijk dat nieuwe vetstapeling wordt voorkomen, hiervoor is de onderhoudsfase van belang.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over producten waarmee u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren en het proces van leververvetting te stoppen. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met ervaringsdeskundigen, gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ LEVERVERVETTING (STEATOSE)

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(2 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van afvalzuren
Basische voedingsextracten 10 gram per dag bij het ontbijt 10 gram per dag bij het ontbijt 10 gram per dag bij het ontbijt  Voor de opbouw van basische bouwstoffen. Tevens goed voor het bacterie evenwicht in de darmen

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Gecoate basische tabletten met magnesium 3 maal daags 1 tablet na de maaltijd  Bevat magnesiumcarbonaat en zink. 
Ontzuren en magnesiumsuppletie

Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van leververvetting en uw lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (020) 262 14 12 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.