Menopauze

menopauze behandelen

Vroeg of laat kom je als vrouw in de overgang. Tijdens de overgang verandert er van alles in je lichaam. De productie van de vrouwelijke hormonen progesteron en oestrogeen neemt af waardoor je last kunt krijgen van o.a. opvliegers, zweetaanvallen en stemmingswisselingen. Normaal verlaten veel zure afvalstoffen via de menstruatie het lichaam. Als de menstruatie onregelmatig wordt en uiteindelijk helemaal weg blijft worden de toxines en zuren niet meer via de menstruatie uitgescheiden, maar voor een gedeelte in het lichaam opgeslagen. Het lichaam verzuurt steeds meer tijdens de overgang.

De overgang wordt dus gekenmerkt door een fase van ophoping van zuren in het lichaam. Om deze gifstoffen/zuren te neutraliseren zijn mineralen nodig, deze worden uit het lichaam geroofd met als gevolg dat na de overgang chronische klachten aan botten, spieren, pezen en gewrichten kunnen ontstaan.

Het verwijderen van deze opgeslagen zure afvalstoffen, ofwel ontzuren van het lichaam helpt de dagelijkse stroom zuren te beperken waardoor lichamelijke en mentale klachten verminderen of zelfs verdwijnen. De hormonen komen weer in balans waardoor klachten zoals opvliegers, nachtelijk zweten, slapenloosheid, opgeblazen gevoel, obstipatie, vaginale droogheid en wisselende emoties kunnen verminderen of verdwijnen.

SYMPTOMEN

  • Opvliegers
  • Slaapstoornissen
  • Nachtelijk zweten
  • Vaginale droogheid
  • Stemmingswisselingen
  • Gewichtstoename
  • Droge huid

Bovenstaand is een korte samenvatting over overgangsklachten. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van overgangsklachten in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

De beste preventieve en stabiliserende behandeling van overgangsklachten is dan ook om het zuur-base evenwicht van het lichaam te herstellen door het lichaam te ontzuren. Hierdoor komen hormonen in balans en verminderen de hinderlijke klachten die bij de overgang horen. Door het lichaam te ontzuren vermindert u ook de kans op chronische klachten als gevolg van de menopauze zoals: osteoporose (botontkalking), hart- en vaatziekten, spier- en gewrichtsklachten.

VOORUITZICHTEN

Door het behandelplan te volgen is de kans erg groot dat u na de hoofdfase (twee maanden) verbeteringen zult ervaren. Hoe meer en beter u het lichaam ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller kunnen de hormonen weer in balans komen en kunnen overgangsklachten verminderen en/of verdwijnen. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat de verzuring niet weer terugkomt, hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het behandelplan nog aanvullende producten gebruiken om de kans op een relatief klachtenvrije menopauze verder te vergroten. Benieuwd naar de ervaringen van vrouwen met overgangsklachten die ook zijn gaan ontzuren? Deze vindt u o.a. hier.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over producten waarmee u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het bestrijden overgangsklachten. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met ervaringsdeskundige gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

U kunt onderaan het behandelplan op de pdf-link klikken om het behandelplan uit te printen voor uw eigen referentie, of hiermee bijvoorbeeld naar een adviesdrogist bij u in de buurt gaan.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ OVERGANGSKLACHTEN

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(2 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van afvalzuren en reinigt de blaas
Basische voedingsextracten 10 gram per dag 10 gram per dag 10 gram per dag Voor de opbouw van basische voedingsstoffen. Tevens goed voor de darmfunctie

Bij overgangsklachten dient u rekening te houden met een beginfase van twee weken en een hoofdfase van twee maanden. Indien na de hoofdfase er nog geen voldoende verbeteringen worden ervaren, dan dient u de hoofdfase nog eens met 2 maanden door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Gecoate basische capsules met magnesium 2x per dag na iedere maaltijd Ontzuren en magnesiumsuppletie voor o.a. goede nachtrust
Basische crème 2 maal daags Optimaliseert de zuurgraad van de huid om droogheid en irritaties te voorkomen

Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van uw menopauze door uw lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar. Met de twee onderstaande functies 'Zoek een adviesdrogist' of 'Online verkrijgbaarheid' kunt u gemakkelijk de beschikbare producten vinden en aanschaffen. De vermeldingen worden nauwkeurig nagelopen door onze stichting om u betrouwbare partijen aan te bevelen. Ook kunt u bij deze partijen om meer informatie en advies vragen.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (020) 262 14 12 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.