Reumatoïde Artritis

reumatoïde artritis behandelen

Bij reumatoïde artritis is er sprake van een chronische ontsteking aan de gewrichten. Eerst worden de beweeglijke delen van het gewricht aangetast, later het gehele gewrichtskraakbeen. Botdelen raken elkaar bij beweging wat veel pijn geeft. Bij de meeste mensen wordt de pijn in de loop van de tijd erger. Een belangrijke oorzaak van reumatische artritis is verzuring van het lichaam en de gewrichten. Het lichaam is niet meer in staat om zure afvalstoffen, zoals urinezuren en fosforzuren af te voeren en slaat ze op rondom de gewrichten. Een verzuurde omgeving rondom de gewrichten is een ideale voedingsbodem voor ziekmakende bacteriën. Het ontstaan van ontstekingen is nu een kleine stap. Door het lichaam actief te gaan ontzuren wordt het mogelijk gemaakt om restzuren te neutraliseren en af te voeren. Hierdoor kan het gebied rondom de gewrichten weer licht basisch worden en kunnen de reumatische klachten verminderen en soms op den duur ook verdwijnen.

SYMPTOMEN

De volgende symptomen kunnen waargenomen worden bij een reumatische artritis:

  • Pijn in de gewrichten
  • Zwellingen
  • (Ochtend) Stijfheid
  • Vermoeidheid

Bovenstaand is een korte samenvatting over de aandoening reumatische artritis. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van reumatische artritis in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

Door het lichaam actief te ontzuren wordt het lichaam in staat gesteld om de restzuren rondom de gewrichten af te voeren. Indien het zuur-base evenwicht weer verder in balans is, ontstaat er een omgeving waarin pathogenen zich niet makkelijk kunnen vermenigvuldigen. Het lichaam wordt weer in staat gesteld zichzelf te herstellen.

VOORUITZICHTEN

Door het lichaam en de gewrichten te ontzuren volgens onderstaand behandelplan is de kans groot dat u na de hoofdfase verbeteringen zult ervaren. Hoe meer en beter u het lichaam ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller kan de stofwisseling weer goed op gang komen. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat de verzuring niet weer terugkomt, hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het behandelplan nog aanvullende producten gebruiken. Benieuwd naar de ervaringen van mensen met de aandoening reumatoïde artritis die ook zijn gaan ontzuren?  Deze vindt u o.a. hier.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het bestrijden van een reumatoïde artritis. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met veel gebruikers en de ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

U kunt onderaan het behandelplan op de pdf-link klikken om het behandelplan uit te printen voor uw eigen referentie of hiermee bijvoorbeeld naar een adviesdrogist bij u in de buurt gaan.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ REUMATOÏDE ARTRITIS

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(2 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag 3 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van afvalzuren
Basische voedingsextracten 10 gram per dag 10 gram per dag 10 gram per dag Voor de opbouw van basische voedingsstoffen. Tevens goed voor de darmfunctie (vooral na gebruik van medicatie)

Bij reumatische artritis dient u rekening te houden met een beginfase van 3 weken en een hoofdfase van 3 maanden. Indien na de hoofdfase nog geen significante verbeteringen ervaren worden, dient u de hoofdfase nog een maand door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Gecoate basische capsules met bicarbonaat 2 keer per dag 1 capsule Bevat natriumbicarbonaat, kaliumbicarbonaat en zink
Basisch badzout 4 voetbaden per week Zure afvalstoffen worden door een osmotische druk van binnen naar buiten door de huid afgevoerd. Werkt ontspannend

Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van uw reumatoïde artritis door het lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar. Met de twee onderstaande functies 'Zoek een adviesdrogist' of 'Online verkrijgbaarheid' kunt u gemakkelijk de beschikbare producten vinden en aanschaffen. De vermeldingen worden nauwkeurig nagelopen door onze stichting om u betrouwbare partijen aan te bevelen. Ook kunt u bij deze partijen om meer informatie en advies vragen.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (020) 262 14 12 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.