Basische deodorant

Basische deodorant is een unieke formule waarvan de pH-waarde 8,2 bedraagt. De basische zuurgraad reflecteert de zuurgraad waarin nieuwe cellen (keratinocyten en fibroblasten) onderin de opperlaag het meest optimaal groeien. De basische pH-waarde van 8,2 is ook de optimale zuurgraad waarbij ingrediënten van huidverzorgingsproducten het minst binden aan de hoornlaag. Hierdoor droogt de huid niet uit.

Met een basische pH-waarde van 8,2 neutraliseert basische deodorant zure afvalstoffen, waardoor ontwikkeling van transpiratiegeur wordt voorkomen. Basische deo bevat ook magnesium en plantaardige zink. Deze ingrediënten zorgen voor effectieve geurneutralisatie waarbij de huid al haar natuurlijke processen kan voortzetten, zonder dat de huid wordt afgesloten.

Basische deodorant herstelt het zuur-base evenwicht in de opperhuid en bevat een combinatie van antioxidanten en natuurlijke oliën welke antibacteriële, antischimmel, verzachtende en beschermende eigenschappen heeft. Hierdoor is basische deodorant geschikt voor dagelijks gebruik onder de oksels. Basische deodorant kan gebruikt worden bij alle huidtypen en kan zelfs worden aangebracht direct na het ontharen van de oksels.