HOOG CHOLESTEROL

artrose behandelingCholesterol is een vetachtige stof (vetzuur) die het lichaam nodig heeft voor de aanmaak van bepaalde hormonen en opbouw van lichaamscellen. Cholesterol wordt voor het overgrote deel in het lichaam zelf aangemaakt door de lever. De rest komt het lichaam binnen door voeding. Bij een gezonde balans maakt de lever precies genoeg cholesterol aan voor een goede lichaamsfunctie. Maar in een verzuurd lichaam zetten steeds meer zure afvalstoffen zich af in- en rondom de lever waardoor de cholesterolproductie uit balans raakt. Verhoogde cholesterolwaardes zijn het resultaat, met als gevolg hart- en vaatziektes.

De vorming van plaque in de aderen door het cholesterol is ook niet toe te schrijven omdat het zich “zomaar” hecht aan de vaatwanden, maar is een symptoom van het gegeven dat het lichaam aan het verzuren is. Het lichaam heeft niet meer voldoende bicarbonaat om de overtollige vetzuren te neutraliseren, waardoor het gedwongen is om de zuurvormende eigenschap van het cholesterol op te heffen. Het lichaam bindt het cholesterol ook aan calcium, dat als basische buffer dient. De binding van cholesterol aan calcium leidt dan tot het proces van de verkalking van de aderen.

SYMPTOMEN

In principe zijn er geen duidelijke symptomen van verhoogd cholesterol. Vanwege het risico op hart- en vaatziektes is het belangrijk om te weten of er sprake is van verhoogd cholesterol. Door middel van bloedonderzoek kan dit getest worden door uw huisarts of apotheker. 

Bovenstaand is een korte samenvatting over de aandoening hoog cholesterol. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van een hoog cholesterol in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

Om uw cholesterol weer structureel omlaag te brengen is het nodig om het lichaam te ontdoen van de restzuren. Door het lichaam actief langere tijd te ontzuren, zal het zuur-base evenwicht van het lichaam herstellen en kan uw cholesterolproductie weer in balans komen. Daarnaast is het belangrijk om een meer basische leefstijl na te streven (niet roken, voldoende lichaamsbeweging, basisch voedingspatroon, voldoende water en ontzurende kruidenthee drinken).

VOORUITZICHTEN

Door het behandelplan te volgen is de kans erg groot dat uw cholesterolwaarde na de hoofdfase (twee maanden) is verlaagd. Mocht u cholesterolverlagende medicatie slikken, is het belangrijk om in samenspraak met uw arts, uw medicatie eventueel aan te passen aan de nieuwe situatie. Anders ontstaat de mogelijkheid dat, in geval dat uw cholesterol is verbeterd, uw cholesterol door het slikken van uw medicatie te ver naar beneden gaat. Om ervoor te zorgen dat op de langere termijn uw cholesterol niet opnieuw hoog wordt door verzuring, is het raadzaam om actieve ontzuring op regelmatige basis voor te zetten. Hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het onderstaande behandelplan nog aanvullende producten gebruiken om de kans op een blijvend laag cholesterolniveau verder te vergroten. 

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het bestrijden van diabetes type 2. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met veel gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals.  Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ HOOG CHOLESTEROL

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(3 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 3 druppels in een glas water; 2-3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag 3 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van afvalzuren

Bij hoog cholesterol dient u rekening te houden met een beginfase van 2 weken en een hoofdfase van 2 maanden. Indien na de hoofdfase er nog geen voldoende verbeteringen worden ervaren, dan dient u de hoofdfase nog eens 2 maanden door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(3 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Gecoate basische capsules met bicarbonaat 2 keer per dag 1 capsule 2 keer per dag 1 capsule 2 keer per dag 1 capsule  Verhoogt de zuurbuffer in het bloed


Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van hoog cholesterol door uw lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (020) 262 14 12 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.