CANDIDA ALBICANS

artrose behandelingCandidiasis, candidose of candida albicans is een schimmelinfectie die wordt veroorzaakt door gistachtige schimmels. Bij vrijwel iedereen is deze schimmel in lichte mate aanwezig. Met name op de slijmvliezen in de mond, darmen, vagina en huid.
Wanneer deze schimmel echter het overwicht krijgt op de gezonde bacteriën doordat het zuur-base evenwicht verstoord raakt spreken we van candida. De schimmel kan dan verschillende infecties veroorzaken. Het kan zich beperken tot oppervlakkige infecties, zoals huidinfecties, vaginale infecties of ontstekingen in het mondslijmvlies.
Bij een verzuurd lichaam is het immuunsysteem verzwakt en kan een infectie optreden die zich door het hele lichaam verspreidt. De candida schimmel kan zich dan verspreiden naar diverse weefsels en organen. Met name het darmkanaal is hier gevoelig voor en kan worden aangetast.

Verzuring van het lichaam zorgt ervoor dat de candida schimmel kan groeien. Daarom is het belangrijk om het zuur-base evenwicht van het lichaam te herstellen door actief te gaan ontzuren. Het gebruiken van basische voedingsmiddelen en basische huidverzorging ondersteunt dit effect.

SYMPTOMEN

  • Problemen met huid en/of slijmvliezen
  • Voedselallergie en voedselintoleranties
  • Vaginale klachten, jeuk, witte vloed
  • Spijsverteringsklachten
  • Vermoeidheid

BEHANDELADVIES

Door het lichaam actief te gaan ontzuren en meer basische voedingsmiddelen te gebruiken zal er een gezonder zuur-base evenwicht ontstaan. Daardoor wordt het milieu ongunstig voor de schimmel en juist gunstig voor de “goede bacteriën” die ons lichaam beschermen. Ook een basische huidverzorging zal helpen om de huid weer in optimale balans te krijgen en te beschermen tegen schimmels. Hiernaast is het van groot belang om uw voeding aan te passen. Zie: https://vaginale-schimmel.nl/Candida-dieet

VOORUITZICHTEN

Door onderstaand behandelplan te volgen is de kans groot dat u na de hoofdfase verbeteringen zult ervaren. Hoe meer en hoe beter u het lichaam ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller stopt de wildgroei aan schimmels. Vervolgens is het belangrijk dat de verzuring en de schimmel niet meer terugkomen, hiervoor is de onderhoudsfase van belang.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over producten waarmee u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het bestrijden van de candida schimmel. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met ervaringsdeskundige, gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ CANDIDA ALBICANS

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(2 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 3 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van afvalzuren
Basische voedingsextracten 10 gram per dag bij het ontbijt 10 gram per dag bij het ontbijt n.v.t. Voor de opbouw van basische bouwstoffen. Tevens goed voor het bacterie evenwicht in de darmen
Basisch mineralen complex n.v.t. n.v.t. 2 x 2 maal daags na de maaltijd Het in stand houden van een optimale mineralenvoorraad

 

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Gecoate basische capsules met magnesium 3 x per dag na de maaltijd Extra ontzuring en aanvullen van magnesium

AANVULLENDE PRODUCTEN BIJ HUIDKLACHTEN EN VAGINALE KLACHTEN
U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Basisch badzout Om de dag een bad of vaginale douche  Ontzuren en verzachten van aangedane slijmvliezen
Basische crème 1 tot 2 maal daags huid of vagina insmeren  Ontzuurt, verzacht en werkt antischimmel


Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van uw vaginale schimmel en uw lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (020) 262 14 12 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.