DIABETES TYPE 2

artrose behandelingDiabetes mellitus (kortweg diabetes) is een ziekte waarbij er te veel suiker in het bloed zit. Daarom wordt het ook wel suikerziekte genoemd. Bij diabetes speelt het hormoon insuline een belangrijke rol. Dit hormoon zorgt ervoor dat de lichaamscellen suiker (glucose) uit het bloed opnemen.

Er zijn twee soorten diabetes:

 • Type 1: Het lichaam maakt te weinig of geen insuline aan. Dit begint bijna altijd al op kinderleeftijd. De behandeling (met insuline) gebeurt in het ziekenhuis.
 • Type 2: Het lichaam maakt nog wel insuline aan, maar de cellen zijn minder gevoelig geworden voor insuline. De cellen nemen dan minder glucose op uit het bloed. De bloedsuiker wordt dan te hoog. Dit begint meestal op volwassen leeftijd. 

Bij diabetes type 2 is een verzuurd lichaam door een ongezonde leefstijl een belangrijke oorzaak. Dit behandelplan richt zich dan ook op de behandeling van diabetes type 2.

SYMPTOMEN

Vaak merken mensen niet dat hun bloedsuiker verhoogd is. De volgende symptomen kunnen hierop wijzen:

 • Vermoeidheid
 • Droge mond
 • Wazig zien
 • Veel dorst
 • Veel plassen
 • Slecht genezende wondjes
 • Infecties die vaak terugkomen, zoals blaasontsteking
Bovenstaand is een korte samenvatting over de aandoening diabetes. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van diabetes type 2 in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

Het is het goed mogelijk om de bloedsuikerspiegel omlaag te brengen. De beste preventieve en stabiliserende behandeling van diabetes type 2 is dan ook om het zuur-base evenwicht van het lichaam te herstellen door het lichaam te ontzuren en een meer basische leefstijl na te streven.

Dit betekent:

 • Niet roken
 • Gezond (basisch) eten
 • Iedere dag bewegen
 • Bij overgewicht: afvallen
 • Water en ontzurende kruidenthee drinken

VOORUITZICHTEN

Door onderstaand behandelplan te volgen is de kans groot dat u na de hoofdfase (drie maanden) verbeteringen zult ervaren. Hoe meer en beter u het lichaam ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller daalt uw bloedsuiker. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat de verzuring niet weer terugkomt, hiervoor is de onderhoudsfase. Mocht u medicatie tegen diabetes type 2 slikken, dan is het belangrijk om in samenspraak met uw behandelend arts, uw medicatie eventueel aan te passen aan de nieuwe situatie. Anders ontstaat de mogelijkheid dat, in geval dat uw bloedsuiker is verbeterd, deze door het slikken van uw medicatie te ver naar beneden gaat. Een basische leefstijl blijft belangrijk bij diabetes. Ook als u medicijnen voor diabetes gebruikt. Dit om de kans op klachten en schade aan hart en vaten te voorkomen of te verminderen. 

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het bestrijden van diabetes type 2. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met veel gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals.  

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ DIABETES TYPE 2

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(3 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 3 druppels in een glas water; 2-3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag 3 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van afvalzuren

Bij diabetes type 2 dient u rekening te houden met een beginfase van 2 weken en een hoofdfase van 3 maanden. Indien na de hoofdfase er nog geen voldoende verbeteringen worden ervaren, dan dient u de hoofdfase nog eens 2 maanden door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(3 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Gecoate basische capsules met bicarbonaat 2 keer per dag 1 capsule 2 keer per dag 1 capsule 2 keer per dag 1 capsule Verhoogt de zuurbuffer in het bloed
Basische voedingsextracten 10 gram per dag bij het ontbijt  10 gram per dag bij het ontbijt  10 gram per dag bij het ontbijt  Voor de opbouw van basische voedingsstoffen. Tevens goed voor de darmfunctie


Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van diabetes type 2 door uw lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (020) 262 14 12 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.