Cellulite

cellulite behandelen

Het overgrote deel van de Nederlandse en Belgische vrouwen hebben in meer of mindere mate last van cellulite. Cellulite en cellulitis zijn twee totaal verschillende aandoeningen, maar worden in de volksmond vaak door elkaar gebruikt. Cellulitis is een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel. Cellulite is een toestand van het onderhuids vet. Het onderhuids bindweefsel zit vol met verzuringen, is verkleefd en gezwollen waardoor het reliëf van de huid grover wordt en een sinaasappelschil-achtig uiterlijk krijgt. Cellulite ontstaat niet alleen door te veel calorieën en te weinig beweging, maar in eerste instantie door een overdaad aan zuren in het lichaam.

De huid is ons grootste orgaan via welke weg zure afvalstoffen afgevoerd worden. Bij een overschot aan afvalstoffen of bij een blokkade van de afvoer worden deze opgeslagen in het vetweefsel. Een teveel aan afvalstoffen/zuren zal het lichaam binden aan mineralen. Deze gebonden zuren, ook wel slakken genoemd, kunnen dan geen kwaad meer voor het lichaam en worden afgezet in het lichaam, in het vetweefsel. Vetweefsel is een opslagplaats voor deze gebonden zuren (slakken). Daardoor kan deze verzuring naast vrouwen ook bij kinderen op de bovenbenen, dijbenen, bovenarmen, billen, buik en heupen ontstaan.

SYMPTOMEN

De volgende symptomen kunnen waargenomen worden bij cellulite:

  • Grover reliëf van de huid. Vooral op heupen, dijbenen, billen en soms onderbuik of bovenarmen
  • Vetophopingen
  • De huid voelt koeler aan door een verminderde doorbloeding

Bovenstaand is een korte samenvatting over de aandoening cellulite. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van cellulite in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

Het succesvol behandelen van cellulite bestaat uit het herstellen van zuur-base evenwicht, ofwel door het ontzuren van het lichaam. De gebonden zuren in het vetweefsel (slakken) kunnen alleen worden opgelost door actief te ontzuren en door de toevoer van afvalzuren in het lichaam te minimaliseren.

  • Eet zo gezond mogelijk (veel groenten en fruit)
  • Drink veel ontzurende kruidenthee en water, zo min mogelijk koffie, zwarte thee, frisdrank, alcoholhoudende dranken
  • Zorg voor voldoende beweging om de doorbloeding te stimuleren
  • Herstel het zuur-base evenwicht van het lichaam door te ontzuren met basische producten

Het is goed mogelijk om opgeslagen afvalstoffen los te maken en weer af te voeren. De hormoonspiegel herstelt zich en de huid kan weer egaal worden.

VOORUITZICHTEN

Door onderstaand behandelplan te volgen is de kans groot dat u na de hoofdfase (4 maanden) verbeteringen zult ervaren. Hoe meer en beter u het lichaam ontdoet van zure afvalstoffen, des te sneller kan de huid zich weer herstellen. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat de verzuring niet weer terugkomt, hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het behandelplan nog aanvullende producten gebruiken om de kans op een cellulitevrij leven verder te vergroten. Benieuwd naar de ervaringen van mensen met de aandoening cellulite die ook zijn gaan ontzuren? Deze vindt u onder andere hier.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het bestrijden van de aandoening cellulite. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met vele gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

U kunt onderaan het behandelplan op de pdf-link klikken om het behandelplan uit te printen voor uw eigen referentie of hiermee bijvoorbeeld naar een adviesdrogist bij u in de buurt gaan.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ CELLULITE

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(4 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van afvalzuren

Bij cellulite dient u rekening te houden met een beginfase van 2 weken en een hoofdfase van 4 maanden. Indien na de hoofdfase nog geen significante verbeteringen ervaren worden, dient u de hoofdfase nog eens 2 maanden door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Basisch mineralen complex 2 x per dag bij de maaltijd Voor de opbouw van de basische mineralenvoorraad in het lichaam
Basisch badzout 2-3 keer per week een bad van 30-60 minuten Zure afvalstoffen worden door een osmotische druk van binnen naar buiten door de huid afgevoerd

Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van uw cellulite door het lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar. Met de twee onderstaande functies 'Zoek een adviesdrogist' of 'Online verkrijgbaarheid' kunt u gemakkelijk de beschikbare producten vinden en aanschaffen. De vermeldingen worden nauwkeurig nagelopen door onze stichting om u betrouwbare partijen aan te bevelen. Ook kunt u bij deze partijen om meer informatie en advies vragen.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (020) 262 14 12 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.