VOCHT VASTHOUDEN

kalknagels behandelen

Steeds meer mensen houden vocht vast. Vocht vasthouden is in veel gevallen een gevolg van lichaamsverzuring. Wanneer het lichaam de zure afvalstoffen niet meer voldoende kan uitscheiden ontstaat er een ophoping van deze zuren in o.a. de lymfebanen. Het lichaam houdt vocht vast om deze schadelijke zuurresten te verdunnen. Hierdoor zwelt het lichaam op en ontstaat er oedeem.

Ook lymfeklieren kunnen hierdoor opzwellen.

Vooral bij warm weer ontstaan deze klachten omdat het lichaam meer transpireert en er minder vocht beschikbaar is om de afvalstoffen via de nieren goed af te voeren.

Door de zwaartekracht kun je daardoor last krijgen van gezwollen benen, enkels, voeten en handen. Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Water is nodig voor onder andere het transport van voedingsstoffen, afvalstoffen, hormonen, mineralen en vitaminen. Water is essentieel voor een goede stofwisseling. Voor een goede vochthuishouding is het van belang om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken.

SYMPTOMEN

  • Gezwollen ledematen zoals benen, enkels, voeten maar ook gezicht en handen
  • Gespannen en droge huid
  • Gewichtstoename

BEHANDELADVIES

De vochthuishouding functioneert optimaal wanneer het zuur-base evenwicht in balans is. Door het lichaam actief te ontzuren d.m.v. het drinken van basisch water of het gebruik van basische tabletten zorgt u voor een goede afvoer van de afvalstoffen en houdt u de vochthuishouding in balans. Ook het drinken van ontzurende kruidenthee en het innemen van basische mineralen zorgen ervoor dat er minder vocht wordt vastgehouden.

Gebruik van basische ligbaden of voetbaden zorgen voor een directe verlichting van de gezwollen lichaamsdelen, een betere afvoer van de afvalstoffen en tegelijkertijd de afvoer van overtollig vocht.

VOORUITZICHTEN

Door het behandelplan te volgen is de kans groot dat u na de beginfase al verbeteringen zult ervaren. Door de hoofdfase en de onderhoudsfase goed vol te houden zal de vochtbalans ook in de toekomst stabieler blijven. Wanneer men vocht vast houdt, als gevolg van hormonale klachten zoals PMS en overgangsklachten, raadpleeg dan ook eens deze behandelplannen voor een optimaal resultaat.

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan bij het bestrijden van vocht vasthouden. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met vele gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ HET VASTHOUDEN VAN VOCHT

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(2 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van afvalzuren
Basisch badzout Dagelijks lig- of voetbad 30 tot 60 minuten 2x per week lig- of voetbad 30 tot 60 minuten 1 tot 2x per week lig- of voetbad 30 tot 60 minuten Zure afvalstoffen worden door de huid afgevoerd, verlicht en ontspant de huid

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(2 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische crème 2x per dag insmeren 2x per dag insmeren  2x per dag insmeren  Herstelt en reguleert een goede vochthuishouding van de huid
Basisch mineralen complex 2x per dag 2 capsules bij de maaltijd 2x per dag 2 capsules bij de maaltijd 2x per dag 2 capsules bij de maaltijd Voor de opbouw van de basische mineralenvoorraad in het lichaam

Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van het vocht dat u vasthoudt en lichaam te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (020) 262 14 12 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.