Nierstenen

nierstenen behandelen

Nierstenen zijn een symptoom van een sterk verzuurd lichaam. De stenen bestaan uit fosforzuren en urinezuren in combinatie met calcium en/of magnesium (zogenoemde "zure zouten").

De stenen worden gevormd in de nieren omdat de omgeving te zuur is (ophoping van urine- en fosforzuren). De giftige fosfor- en urinezuren worden omgezet in vaste vorm en gebonden aan calcium en magnesium om de directe schadelijke werking ervan aan de nieren te verminderen. Vanwege de problematiek van een te hoog urinezuurgehalte ontstaan nierstenen vaak in combinatie met jicht. Sommige mensen denken dat nierstenen ontstaan omdat zij teveel calcium in het lichaam hebben. Dit klopt dus niet. Het beste bewijs is dat een calciumsteen in zure oplossing oplost terwijl nierstenen daar niet in oplossen.

Een effectieve manier om de nierstenen in het lichaam op te lossen is door de zuurgraad van de urine te verlagen (meer basisch te laten worden). Met het vergruizen van nierstenen worden slechts de symptomen bestreden. Zolang de verzuring van het lichaam zelf niet wordt aangepakt, blijft de kans bestaan dat nierstenen (opnieuw) worden gevormd.

SYMPTOMEN

  • Hevige pijn in uw zij of in uw (onder)buik. De pijn komt ineens opzetten en neemt dan weer af
  • Overgeven van de pijn
  • Verplaatsing van de pijn van de zij naar de onderbuik (de steen verschuift langzaam van de nier naar de blaas)
  • Vaker aandrang om te plassen
  • Beetje bloed in uw plas als er een steentje in de urinewegen zit

Bovenstaand is een korte samenvatting over nierstenen. Op deze pagina concentreert de stichting zich op het behandelplan van nierstenen in combinatie met het herstellen van het zuur-base evenwicht, ofwel ontzuren.

BEHANDELADVIES

Nierstenen zijn “zure zouten”, dit houdt in dat ze een vaste vorm hebben door de binding van calcium of magnesium met urinezuur of oxaalzuur. De stenen lossen niet op in water, alcohol of ether, maar wel in reactie met natriumbicarbonaat. Maar, door de zuurbuffer in het lichaam, die wordt gevormd door het stofje natriumbicarbonaat, te verhogen, kunnen nierstenen geleidelijk oplossen en verdwijnen. Lichaamsontzuring is een structurele oplossing om nierstenen geleidelijk op te lossen en te laten verdwijnen. En ook te zorgen dat deze ook niet meer terugkomen.

VOORUITZICHTEN

Door het behandelplan te volgen is de kans erg groot dat na de hoofdfase (twee maanden) uw nierstenen al substantieel zijn afgenomen of zijn verdwenen, afhankelijk van de grootte ervan. Hoe meer en beter u het lichaam en nieren ontzuurt, des te sneller lossen de nierstenen op. Vervolgens is het belangrijk te zorgen dat de nierstenen door verzuring niet weer terugkomen, hiervoor is de onderhoudsfase. U kunt naast de aanbevolen producten in het behandelplan nog aanvullende producten gebruiken om de kans op een niersteenvrij leven verder te vergroten.Benieuwd naar de ervaringen van mensen met jicht die ook zijn gaan ontzuren?  Deze vindt u o.a. hier

BEHANDELPLAN

In onderstaand schema vindt u ons advies over met welke producten u het beste aan de slag kunt gaan om uw lichaam te ontzuren bij het bestrijden van nierstenen. Dit behandelplan is de uitkomst van specifiek onderzoek naar deze methode, in samenwerking met veel gebruikers en de jarenlange ervaring van gezondheidsprofessionals. Alle aanbevolen producten zijn zelfzorgmiddelen, voedingssupplementen of kruidenextracten en zijn vrij verkrijgbaar bij de adviesdrogisterij of online te bestellen.

U kunt onderaan het behandelplan op de pdf-link klikken om het behandelplan uit te printen voor uw eigen referentie of hiermee bijvoorbeeld naar een adviesdrogist bij u in de buurt gaan.

AANBEVOLEN PRODUCTEN BIJ NIERSTENEN

Aanbevolen producten Beginfase (2 weken) Hoofdfase
(2 maanden)
Onderhoudsfase Bijzonderheden
Basische druppels 3 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 4 glazen water per dag 4 druppels in een glas water; 3 glazen water per dag Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam
Gecoate basische capsules met bicarbonaat 2 keer per dag 1 capsule 2 keer per dag 1 capsule 2 keer per dag 1 capsule Verhoogt de zuurbuffer in het lichaam

Bij nierstenen dient u rekening te houden met een beginfase van twee weken en een hoofdfase van twee maanden. Indien na de hoofdfase er nog geen voldoende verbeteringen worden ervaren, dan dient u de hoofdfase nog eens met twee maanden door te zetten.

AANVULLENDE PRODUCTEN

U kunt het behandelplan aanvullen met onderstaande producten.

Aanvullende producten Dosering Bijzonderheden
Ontzurende kruidenthee 2 koppen thee per dag Stimuleert de afvoer van urinezuren
Basisch mineralen complex 2 x per dag bij de maaltijd Voor de opbouw van de basische mineralenvoorraad in het lichaam

Print behandelplan

STARTEN MET BEHANDELING

Op basis van het bovenstaande behandelplan kunt u beginnen met het behandelen van uw nierstenen door uw lichaam en nieren te ontzuren. De geadviseerde producten zijn zowel online, als bij een adviesdrogist bij u in de buurt beschikbaar. Met de twee onderstaande functies 'Zoek een adviesdrogist' of 'Online verkrijgbaarheid' kunt u gemakkelijk de beschikbare producten vinden en aanschaffen. De vermeldingen worden nauwkeurig nagelopen door onze stichting om u betrouwbare partijen aan te bevelen. Ook kunt u bij deze partijen om meer informatie en advies vragen.

Vragen of advies in uw specifieke situatie?
Heeft u vragen over dit behandelplan of wilt u graag aanvullend advies krijgen over uw specifieke situatie? Bel dan voor een gratis adviesgesprek met één van onze gezondheidscoaches tel. (020) 262 14 12 (lokaal tarief). U kunt ook meteen een chat sessie starten of een bericht achterlaten via WhatsApp of e-mail, waarna er contact met u opgenomen wordt.

ZOEK EEN ADVIESDROGIST

Persoonlijk 1-op-1 advies en de genoemde producten zijn verkrijgbaar bij adviesdrogisterijen en gezondheidswinkels die zich hebben gespecialiseerd in behandelingen op basis van ontzuren. Deze drogisterijen hebben doorgaans alle producten uit onze behandelplannen op voorraad. Voer in het veld hieronder uw postcode in om uw dichtstbijzijnde drogist te vinden.

ONLINE VERKRIJGBAARHEID

Zowel de aanbevolen producten uit uw behandelplan als de aanvullende producten zijn vrij verkrijgbaar via diverse online winkels. Door de omschrijving van de voor u aanbevolen en aanvullende producten in te toetsen in Google vindt u snel een goede aanbieder. Er is één gespecialiseerde en professionele aanbieder die alle genoemde producten in het assortiment heeft.