stichting Zuur-Base Kennis kennisdagen Kennisdagen

Het doel van de stichting Zuur-Base Kennis is het delen van kennis en informatie op het gebied van lichaamsverzuring, lichaamsontzuring en zuur-base evenwicht. Om dit te realiseren organiseert de stichting onder andere kennisdagen en workshops voor professionals. Door middel van deze kennisdagen en workshops, die regelmatig in samenwerking met Alka® worden uitgevoerd, draagt de kennisstichting bij aan een bredere visie in de gezondheidszorg.

 

Kijk in de agenda voor aankomende kennisdagen en workshops:

 

Kennisdagen Datum Tijd Plaats Prijs
Themadag Hormonen
met Leen Steyaert
16 September 2021 Van 10:00 tot 16:00 uur

ROC Leerhotel Breda

€ 65,- excl. btw
Inclusief koffie, thee en lunch

Kennisdag What's in the mind
Met Jerome Wehrens van B-Mind

2 Oktober 2021 Van 10:00 tot 16:00 uur Kloosterhotel Amersfoort

€ 65,- excl. btw
Inclusief koffie, thee en lunch

Opleidingsdag Zuur-Base Coach
Opleidingsdag tot zuur-base coach
met Elvira van Staveren
26 November 2021 Van 10:00 tot 16:00 uur

Kloosterhotel Amersfoort

€ 50,- excl. btw
Inclusief koffie, thee,
uitgebreide lunch en een
certificaat van deelname

Opleidingsdag Zuur-Base Coach
Opleidingsdag tot zuur-base coach
met Elvira van Staveren
20 Januari 2022 Van 10:00 tot 16:00 uur Kloosterhotel Amersfoort € 50,- excl. btw
Inclusief koffie, thee,
uitgebreide lunch en een
certificaat van deelname

NB: Indien de kennisdagen vanwege nieuwe covid maatregelen niet door kunnen gaan op de locatie zal de lesdag online plaats vinden.
Hierover wordt u dan tijdig geïnformeerd.


Wij nodigen u van harte uit één van bovenstaande kennisdagen en/of workshops bij te wonen. Vul hiervoor uw gegevens in op onderstaand formulier. U ontvangt na het versturen hiervan een bevestiging via de e-mail.

WEBINAR: Opleidingsdag tot Alka Zuur-Base Coach

Inhoud van de opleidingsdag:
Leer in één dag alles over de ins- en outs van lichaamsverzuring. Er wordt ingegaan op de fysiologie en pathologie van lichaamsverzuring en de verbanden tussen de diverse orgaansystemen. Krijg inzicht in wetenschappelijke bevindingen gecombineerd met casuïstiek, toepassing van zuur-base voedingsvoorschriften en praktische tools waarmee u direct als zuur-base coach aan de slag kunt.

Uw docenten
Elvira van Staveren, Care for Women specialiste 

Elvira van Staveren is Care for Women specialiste en met veel enthousiasme begeleidt ze vrouwen met hormonale klachten in alle leeftijdscategorieën in haar drukke praktijk in Alkmaar. Zij is tevens gespecialiseerd zuur-base coach en het belang van een goede zuur-base balans is een belangrijke pijler binnen haar praktijk. Naast individuele begeleiding biedt Elvira ook workshops in groepen aan, waaronder ook voor bedrijven.

Ingrid van Bergen, coördinator netwerk gezondheidsprofessionals
Ingrid heeft ruim 10 jaar ervaring als natuurgeneeskundige. Binnen haar praktijk werkt zij o.a. met natuurdiëtiek en fytotherapie. Ingrid is tevens gespecialiseerd zuur-base coach en aanspreekpunt voor de Stichting Zuur-base Kennis. Tijdens deze opleidingsdag deelt zij ’s middags haar kennis over voeding en behandelt zij casuïstiek met praktisch, direct toepasbare informatie voor in de praktijk.

Daarom kiest u voor de opleidingsdag zuur-base coach:
✓ Deskundige en gespecialiseerde docenten
✓ Wetenschap gecombineerd met praktische tools
✓ Na de opleidingsdag direct aan de slag als zuur-base coach
✓ Vindt plaats op een centraal gelegen locatie in het land (niet meer van toepassing)
✓ Uitreiking van een certificaat


Verdiepende themadag 'Hormonen' met Leen Steyaert

Care for Women Kennisinstituut biedt in samenwerking met Stichting Zuur-Base Kennis deze speciaal ontwikkelde nascholing aan die dieper ingaat op het effect van leefstijl met betrekking tot het hormonale systeem van vrouwen gedurende de overgangsperiode.

Inhoud themadag
Aan bod komt factor stress, één van de belangrijkste leefstijlfactoren als het gaat om klachtenvermindering. Welke relatie bestaat er concreet tussen het hormonale stelsel en stress? En wat kun je als professional doen om vrouwen hierbij te helpen? De samenhang van voeding en hormonale klachten wordt uitgebreid besproken en er wordt dieper ingegaan op de adviezen die je cliënten kunt geven, als ook het effect van bewegen. Verder wordt er bij deze themadag stilgestaan bij een tweetal zaken die vaak onderbelicht blijven tijdens scholingen: seksualiteit en een ouder wordend lichaam. Wat betekent de hormonale verandering van de overgang concreet op de ouder wordende huid en op een ouder wordend lichaam? En wat kun je op dit terrein aan je cliënten adviseren? Kortom een verdiepende nascholing in combinatie met vele praktische tips, welke direct in te zetten zijn in uw dagelijkse praktijk.

Uw docent
Menopauze-expert Leen Steyaert heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de complementaire en natuurgeneeskunde en specialiseerde zich als nutritioniste aan het Vlaamse Instituut voor Orthomoleculaire Wetenschappen. Ze is gezond-heidsbegeleidster en de eerste Vlaamse menopauzeconsulente. Zij schreef al vele boeken over de overgang. In haar nieuwste boek legt ze vooral de nadruk op wat vrouwen kunnen doen op het gebied van voeding, leefstijl, stress en beweging.


Kennisdag 'What's in the mind' met Jerome Wehrens

Inhoud kennisdag
Stress is naast onvolwaardige voeding, een van de belangrijkste factoren van verzuring in ons lichaam. Een ieder van ons ervaart stress in zijn of haar leven. In deze tijd staan we echter steeds meer in toenemende mate bloot aan (negatieve) stress. Dit is van grote invloed op de zuur-base balans in het lichaam. Gedurende deze kennisdag gaan we dieper in op de impact van stress en komt aan de orde wat de wetenschap zegt over wat jezelf kunt doen om stress te verminderen en om gelukkiger te zijn. Hiermee komen we ‘basischer in het leven te staan’. Dit heeft niet alleen impact op ons, maar op onze hele omgeving.

We gaan aan de slag met bepaalde denktechnieken die specifiek ontwikkeld zijn voor een positievere/basische mind-set. Er is inmiddels aangetoond dat de sleutel om duurzaam oftewel basisch te denken in onszelf zit. De mindset speelt hierin een sleutelrol. Gedurende de dag gaan we dieper in op wat de wetenschap hierover te vertellen heeft, worden de nieuwste bevindingen gedeeld en gaan we uitgebreid in op hoe we cliënten vanuit een basische mind-set kunnen begeleiden naar een basischer en gelukkiger leven. 

Deze kennisdag is een aanvulling op de opleidingsdag tot Zuur-Base Coach, maar deze kennisdag kan ook los van de opleidingsdag worden gevolgd.

Uw docent
Deze dagworkshop wordt gegeven door Jerome Wehrens, oprichter van B-Mind, auteur van boek 'Heelweek', Wim Hof expert, Buteyko specialist en Black Belt Coach. Jerome beheerst meer dan 33 technieken die iets voor de gezondheid en de body & mind kunnen betekenen.

Master your DNA
Jerome Wehrens: "Ik word 120, vanuit wetenschap en een ontembare ontdekkingsdrang leer ik je om zelf de regie over je lichaam en geest te nemen. Het is mijn missie om met duizenden anderen gezond 120 te worden. Dankzij de beheersing van 33 technieken en recente kennis over epigenetica weet ik nu dat je gezondheid niet alleen een lot uit de loterij is. Je kunt je lichaam en brein tot op DNA-niveau versterken. Zelfs tot op het punt dat je gezond 120 kunt worden. Het zit in onze natuur, we zijn het alleen verleerd. Meesterschap over je zelfhelend vermogen is je meest waardevolle en meest onderschatte gave. 

Meld u direct aan

Voor welke kennisdag wilt u zich aanmelden? *