Kennisdagen

Het doel van de stichting Zuur-Base Kennis is het delen van kennis en informatie op het gebied van lichaamsverzuring, lichaamsontzuring en zuur-base evenwicht. Om dit te realiseren organiseert de stichting onder andere kennisdagen en workshops voor professionals. Door middel van deze kennisdagen en workshops, die regelmatig in samenwerking met Alka® worden uitgevoerd, draagt de kennisstichting bij aan een bredere visie in de gezondheidszorg.

Kijk in de agenda voor aankomende kennisdagen en workshops:

Kennisdagen Datum Tijd Plaats Prijs
Opleidingsdag Zuur-Base Coach
Opleidingsdag tot zuur-base coach
met Elvira van Staveren
19 januari 2023 Van 10:00 tot 16:00 uur Kloosterhotel Amersfoort € 50,- excl. btw
Inclusief koffie, thee,
uitgebreide lunch en een
certificaat van deelname

Kennisdag van Leen Steyaert met thema ‘Menokilo’s

11 mei 2023 Van 10.30 tot 16.00 uur ROC Onderwijs hotel Breda

€ 55,- excl. btw  inclusief koffie, thee, uitgebreide lunch en info materiaal.

€ 5,- korting voor vroege vogels (Aanmelden dan vóór 1 april 2023).

Lezing Dr. Remco Kuipers  11 oktober 2023 Van 19.30 tot 21.30 uur Kloosterhotel Amersfoort € 20,- excl. btw
Inclusief koffie, thee en een gezonde snack

NB: Indien de kennisdagen vanwege nieuwe covid maatregelen niet door kunnen gaan op de locatie zal de lesdag online plaats vinden. Hierover wordt u dan tijdig geïnformeerd.

Wij nodigen u van harte uit één van bovenstaande kennisdagen en/of workshops bij te wonen. Vul hiervoor uw gegevens in op onderstaand formulier. U ontvangt na het versturen hiervan een bevestiging via de e-mail.

WEBINAR: Opleidingsdag tot Alka Zuur-Base Coach

Inhoud van de opleidingsdag:
Leer in één dag alles over de ins- en outs van lichaamsverzuring. Er wordt ingegaan op de fysiologie en pathologie van lichaamsverzuring en de verbanden tussen de diverse orgaansystemen. Krijg inzicht in wetenschappelijke bevindingen gecombineerd met casuïstiek, toepassing van zuur-base voedingsvoorschriften en praktische tools waarmee u direct als zuur-base coach aan de slag kunt.

Uw docenten
Elvira van Staveren, Care for Women specialiste 
Elvira van Staveren is Care for Women specialiste en met veel enthousiasme begeleidt ze vrouwen met hormonale klachten in alle leeftijdscategorieën in haar drukke praktijk in Alkmaar. Zij is tevens gespecialiseerd zuur-base coach en het belang van een goede zuur-base balans is een belangrijke pijler binnen haar praktijk. Naast individuele begeleiding biedt Elvira ook workshops in groepen aan, waaronder ook voor bedrijven.

Ingrid van Bergen, coördinator netwerk gezondheidsprofessionals
Ingrid heeft ruim 10 jaar ervaring als natuurgeneeskundige. Binnen haar praktijk werkt zij o.a. met natuurdiëtiek en fytotherapie. Ingrid is tevens gespecialiseerd zuur-base coach en aanspreekpunt voor de Stichting Zuur-base Kennis. Tijdens deze opleidingsdag deelt zij ’s middags haar kennis over voeding en behandelt zij casuïstiek met praktisch, direct toepasbare informatie voor in de praktijk.

Daarom kiest u voor de opleidingsdag zuur-base coach:
✓ Deskundige en gespecialiseerde docenten
✓ Wetenschap gecombineerd met praktische tools
✓ Na de opleidingsdag direct aan de slag als zuur-base coach
✓ Vindt plaats op een centraal gelegen locatie in het land (niet meer van toepassing)
✓ Uitreiking van een certificaat

 

11 mei 2023 Leen Steyaert: thema ‘Menokilo’s

Veel vrouwen in de menopauze worstelen met hun gewicht. In deze nieuwe kennisdag neemt Leen Steyaert je mee in deze materie. Werken aan je gewicht zonder een goede gezondheid is niet mogelijk. Minder de perfectie nastreven en wat minder hectiek in je leven zorgt er naast een gezonde levensstijl voor dat klachten verbeteren en zelfs verdwijnen!

Leen laat zien dat je met een gezonde levensstijl klachten kunt verbeteren en zelfs doen verdwijnen. Belangrijk is dat je jezelf niet verliest in je gevecht tegen de kilo’s, maar een aanvaardbaar gewicht voor jezelf kiest waarin vetrolletjes en een buikje aanwezig mogen zijn.

De expertise van Leen Steyaert leidt je door de boeiende wereld van de werking van je lichaam. ‘Minder eten en meer bewegen’ werkt niet tijdens de overgang. Er is zoveel meer dat aangepakt moet worden: herstel van je bloedsuikerspiegel, insulineresistentie en darmmicrobioom zijn de rode draden die het hele verhaal aan elkaar breien. De kennisdag met Leen helpt je te begrijpen waarom het gewicht zo sterk kan veranderen en wat de hormonen met dit alles te maken hebben en waarom je verlangen naar zoet zo groot kan zijn, ook al doe je zo je best om die drang onder controle te houden.

11 oktober Dr. Remco Kuipers

Dr. Remko Kuipers is gezondheidscoach, cardioloog en onderzoeker.

Hij was de eerste ter wereld die promoveerde in de evolutionaire geneeskunde, de wetenschap die zich bezighoudt met de relatie tussen evolutie, leefstijl (waaronder voeding) en gezondheid. Remko at bittere ongezoete chocolade met de Azteken, verzamelde honing met de Hadzabe en proefde ghee met de nazaten van Dzjenghis Khan. Onze genen zijn door de evolutie perfect aangepast aan het dieet van de jager-verzamelaar, maar onze levensomstandigheden zijn daar door landbouw, industrie en de komst van fastfood steeds verder van verwijderd. Daardoor bestaat er tegenwoordig een mismatch tussen onze omgeving en onze oeroude genen, resulterend in welvaartsziekten zoals obesitas, hart- en vaatziekten en kanker.

Meld u direct aan

Voor welke kennisdag wilt u zich aanmelden? *